Tort de capsuni cu frisca

Printeaza

Tort de capsuni cu frisca din: nuga, nuci, capsuni, iaurt, branza de vaci, suc de lamaie, coaja de lamaie, zahar, frisca, zahar pudra.

Ingrediente:Tort_de_capsuni_cu_frisca

  • 500 g nuga
  • 600 g nuci tocate (sau alune sau migdale)
  • 500 g capsuni
  • 400 g iaurt natur
  • 200 g branza de vaci
  • sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 80 g zahar
  • 400 g frisca
  • 3 plicuri praf intaritor de frsica
  • 1 lingura zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se topeste nuga pe foc moale, amestecand. Se adauga nucile si se amesteca bine; se imparte in trei. Se asaza fiecare treime intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt sau intr-un inel de torturi (26 cm) si se niveleaza. Se dau la frigider blaturile cel putin 1 ora si se lasa sa se intareasca.

Se desprind blaturile cu grija din forma. Se spala capsunile si se curata; se taie bucati 2/3 din cantitate. Intre timp se amesteca iaurtul cu banza de vaci, suc si coaja rasa de lamaie si zahar. Se bate frisca impreuna cu praful intaritor si se inglobeaza. Se pune deoparte 1/3 din cantitatea de crema.

Restul de crema se amesteca impreuna cu bucatelele de capsuni si se asambleaza cu ea blaturie; se acopera tortul cu crema fara capsuni si se orneaza cu capsuni intregi. Se pudreaza cu zahar si se serveste.

Tort de capsuni cu frisca

Tort_de_capsuni_cu_frisca

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tort de capsuni

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.