Tort de bezea cu frisca si fructe

Printeaza

Tort de bezea cu frisca si fructe din: albusuri, sare, zahar, amidon, zahar vanilat, frisca, smantana, capsuni, sirop de vanilie, frunze de menta.

Ingrediente:Tort_de_bezea_cu_frisca_si_fructe

  • 5 albusuri
  • sare
  • 400 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 200 g frisca
  • 150 g smantana dulce
  • 500 g capsuni
  • 3 linguri sirop de vanilie
  • cateva frunze de menta

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 100°C. Se dau albuşurile în vasul mixerului, se pdesară puţină sare şi se bat bine, adăugând treptat 370 g zahăr. Se bat mai departe până ce compoziţia se întăreşte şi, când ridicăm bătătoarele mixerului, se formează ţepi.

Se înglobează amidonul şi zahărul vanilat. Se repartizează compoziţia pe un cerc decupat din hârtie de copt (0 24 cm) şi se coace la cuptor 3-4 ore. Apoi se scoate şi se lasă să se răcească .pe un grătar de prăjituri. Se bate frişca impreună cu restul de zahăr. Se înglobează smântână dulce.

Se spală căpşunile, se curăţă şi se taie în două pe lung. Se aşază pe bezea crema şi căpşunile şi se picură sirop. Se ornează tortul cu mentă şi se serveşte rapid, pentru că bezeaua se înmoaie imediat.

Tort de bezea cu frisca si fructe

Tort_de_bezea_cu_frisca_si_fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.