Tort de albus

Printeaza

 

Ingrediente:Tort de albus

  • 250 g zahăr pudră
  • 4 albuşuri
  • 1 linguriţă unt
  • 500 g frişcă

 

Mod de preparare:

Batem albuşurile, adăugăm zahărul in albuşuri şi batem din nou.Ungem cu unt o tavă şi o ţinem puţin la rece. Luăm un cornet cu săculeţ, pu­nem în el aibuşul bătut spumă cu zahăr şi facem pe tavă un colac cu diametrul de 16 cm, gros de 3-4 cm, avînd aceeaşi înălţime

In interiorul colacului, tot cu cornetul, punem un strat de albuş, purtînd corne­tul concentric, de la margine pînă la mijloc. Obţinem astfel o foaie grosuţă,

lipită de colac. Ca aspect se prezintă ca un tort de albuş, mai gol la mijloc.Cînd este gata aranjat în tavă, presa­răm cu puţin zahăr şi dăm la cuptor moale 2-3 ore, ca să se usucb.

Umplem tortul de albuş cu frişcă bă­tută cu zahăr şi îl garnisim frumos cu frişcă, cu ajutorul cornetului.

De asemenea putem servi tortul de al­buş cu căpşuni alese, presărete cu za­hăr, parfumate cu cîteva picături de rom, aşezate la mijloc peste frişcă, ca o moviliţă.

Garnisim cu frişcă, presărăm cu za­hăr şi servim.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.