Tort cu zmeura si nuci

Printeaza

Tort cu zmeura si nuci din: oua, faina, zahar, unt, lamaie, lapte, nuci, budinca, esenta de rom, zmeura, gem de zmeura, gelatina.

Ingrediente:Tort_cu_zmeura_si_nuci

  • 6 ouă
  • 200 g făină
  • 200 g zahăr
  • 50 g unt
  • 1 lămâie+zahăr vanilat

Pentru cremă:

  • 1 l lapte
  • 250 g nuci măcinate
  • 7 linguri zahăr tos
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 2 linguri esenţă de rom
  • 200 g zmeură
  • 200 g gem de zmeură
  • 1 plic gelatină

 

Mod de preparare:

Baţi spumă albuşurile, adaugi treptat zahărul şi încorporezi pe rând gălbenuşurile şi untul topit. Adaugi făina în ploaie, zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie.

Tapetezi o formă de tort, torni aluatul rezultat şi dai la cuptor pentru 45 de minute. Prepari o budincă (1 plic) după indicaţiile de pe ambalaj şi o laşi să se răcească.

Adaugi nucile măcinate şi esenţa de rom şi amesteci bine. Celălalt plic de budincă îl pregăteşti separat (fără nucă) şi îl foloseşti la ornat tortul.

Când blatul s-a răcit, îl tai în două. Pe prima foaie întinzi gem, apoi crema de budincă cu nucă. Aşezi cea de-a doua foaie, peste care pui cea de-a doua budincă, inclusiv pe margini.

Ornezi cu zmeură, peste care torni gelatina transparentă.

Tort cu zmeura si nuci

Tort_cu_zmeura_si_nuci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.