Tort cu zmeura si unt

Printeaza

Tort cu zmeura din: oua, zahar, faina, amidon, unt, marmelada, zmeura, tuica, zahar vanilat, migdale.
Ingrediente blat:Tort cu zmeura si unt

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 30 g amidon
  • 50 g unt topit

Ingrediente umplutura : 200 g marmelada de zmeura, 500 g zmeura proaspata, 200 ml tuica nebatuta, 1 plic zahar vanilat, 50g migdale taiate felii.

Mod de preparare:

Preparati blatul cu o zi inainte de a servi prajitura. Ungeti cu putin unt topit forma (diametrul: 26 cm, marginile detasabile) si bagati-o la frigider.

Incingeti cuptorul la 180C. Bateti bine ouale cu zaharul intr-un castron asezat pe baie de apa (fierbinte) pana ce compozitia creste, devine spumoasa si se intareste suficient (Incep sa se vada urmele lasate de tel).

Luati castronul de la bain-marie si continuati sa bateti compozitia pana ce se raceste. Incorporati in ploaie faina cernuta impreuna cu amidonul si pe urma restul de unt topit.

Tapetati cu faina forma, aplecand-o in toate partile, indepartati surplusul de faina si turnati in forma aluatul de blat. Bagati-l la cuptor si lasati-l sa se coaca 25 de minute.

Lasati-l apoi sa se raceasca in forma (cand e rece se desprinde de pereti), scoateti-l pe o planseta si tineti-l in camara, pana a doua zi, cand preparati umplutura.

Amestecati cu mixerul 150 g zmeura cu 2 linguri de peltea si pasati amestecul printr-o sita. Taiati blatul in doua pe orizontala.

Asezati o jumatate pe un platou si ungeti-o pe toata suprafata cu 2/3 din jeleul cu zmeura. Puneti peste ea si cealalta jumatate si ungeti-o si pe ea cu amestecul ramas.

Prajiti feliile de migdala la foc slab, intr-o tigaie de teflon neunsa, bateti frisca tinuta 24 de ore la frigider si adaugati, cand e pe jumatate batuta, zaharul tos si zaharul vanilat.

Imbracati prajitura cu un strat de frisca, presarati deasupra boabele de zmeura si lipiti pe margini de jur-imprejur migdalele prajite.

Ca sa luceasca mai frumos, incalziti pelteaua ramasa si ungeti cu o pensula boabele de zmeura.

Puneti tortul o ora la frigider si serviti-l rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.