Tort cu vişine

Printeaza

Tort cu vişine

Ingrediente:Tort cu visine

  • 4 ouă
  • 1 cană făină
  • 12 linguri apă
  • 300 g vişine (de la congela­tor)
  • 3 linguriţe îndulci­tor lichid
  • 100 ml frişcă
  • 2 linguriţe coajă rasă de lămâie

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu îndulci­torul până obţii o cremă, apoi adaugi treptat apa, coaja de lămâie şi făina. Baţi spumă albuşurile şi le adaugi în compoziţia de gălbenuşuri, amestecând de sus în jos.

Ungi cu ulei o formă de tort sau o tavă rotundă, o tapetezi cu făină, torni jumătate din compoziţie, pui un rând de vişine curăţate de sâmburi şi scurse bine şi dai blatul la cuptor pentru 5 minute. Il scoţi, apoi torni aluatul rămas, mai pui un rând de fructe şi dai la cuptor pentru 25-30 de minute.

După ce s-a copt, îl laşi să se răcească, apoi îl aşezi pe un platou şi-l decorezi cu frişca bătută şi cu vişine.

Tort cu vişine

Tort cu visine

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.