Tort cu visine si ciocolata

Printeaza

Tort cu visine si ciocolata din: oua, faina, zahar, cacao, unt, frisca, visine, gelatina, ciocolata.

Ingrediente:Tort_cu_visine_si_ciocolata

pentru blat:

  • 4 oua
  • 30 g faina
  • 100 g zahar
  • 25 g cacao

pentru tava:

  • 30 g unt
  • 30 g faina

pentru umplutura:

  • 500 ml frisca lichida
  • 1/2 visine
  • un pliculet gelatina transparenta de decor
  • 50 g ciocolata

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte tava, pentru care untul se topeşte şi apoi, cu o pensulă, se unge tot interiorul tăvii si pereţii ei. Se dă la rece pentru ca untul să se închege, apoi se scoate şi se presară cu făină.

Zahărul şi ouăle se mixează, până ce amestecul îşi triplează volumul. Se adaugă făina şi cacaua cernute şi se amestecă delicat. Se toarnă în tavă şi se coace 25 de minute. Se lasă să se răcească şi se taie în 3 foi cu ajutorul unui cuţit cu lamă lungă.

Intr-o tavă se asază straturi alterna­tive de blat şi frişcă bătută iar deasupra se pun vişinele. Se prepară gelatina şi se toarnă numai peste vişine. Cât timp se încheagă gelatina, cioco­lata foarte rece se răzuie cu un cuţit sau se trece prin râzătoare.

Tort cu visine si ciocolata

Tort_cu_visine_si_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.