Tort cu visine, cocos si ciocolata

Printeaza

Tort cu visine, cocos si ciocolata din: oua, zahar, faina, nuca de cocos, cacao, visine, budincă de vanilie, lapte, mascarpone, frişcă, ciocolată, sirop de vişine.

Tort_cu_visine_cocos_si_ciocolata

Ingrediente:

  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahăr
  • 1 lingură făină
  • 4 linguri nucă de cocos

Pentru blatul 2:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 7 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 200 g vişine

Pentru cremă:

  • 3 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 1 lingură făină
  • 500 ml lapte
  • 200 g mascarpone
  • 100 ml frişcă

Pentru decor:

  • 150 g frişcă
  • 50 g ciocolată
  • 30 ml sirop de vişine
  • 50 g vişine

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare, cu zahărul, încorporezi făina şi nuca de cocos, amestecând delicat, de jos în sus.

Torni compoziţia în forma rotundă, cu pereţi detaşabili, tapetată cu hârtie de copt şi coci bla- tul 1 pentru 20 de minute, la foc mediu.

Pentru blatul 2, baţi albuşurile spumă tare cu zahărul, după care încorporezi treptat gălbenuşurile, 5 linguri de făină şi pudra de cacao.

Presari vişinele curăţate de sâm­buri şi trecute prin făina rămasă. Coci blatul în forma de tort tapetată cu hârtie de copt, 30 de minute, la foc mediu.

Fierbi la bain-marie gălbenuşurile, zahărul, făina, praful de budincă şi laptele, amestecând cu telul, până se îngroaşă crema. După ce s-a răcit, adaugi mascarpone şi frişca bătută şi omogenizezi.

Montezi tortul în formă: blatul 1, cremă, apoi blatul 2. Acoperi cu un strat de frişcă amestecată cu sirop de vişine. Decorezi cu fructe şi cu ciocolată topită la bain-marie. îl serveşti după ce l-ai răcit 3 ore.

Tort cu visine, cocos si ciocolata

Tort_cu_visine_cocos_si_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.