Tort cu spuma de ciocolata

Printeaza

Tort cu spuma de ciocolata din: biscuiti, unt, ciocolata, frisca, oua, zahar, apa, foi gelatina.

Ingrediente:Tort_cu_spuma_de_ciocolata

Pentru bază:

  • 200 g biscuiţi cu cacao
  • 70 g unt

Pentru spuma de ciocolată neagră:

  • 150 g ciocolată neagră
  • 300 g frişcă lichidă
  • 2 gălbenuşuri
  • 20 g zahăr
  • 3 linguri apa

Pentru spuma de ciocolată cu lapte:

  • 150 g ciocolată cu lapte
  • 300 g frişcă lichidă
  • 2 gălbenuşuri
  • 20 g zahăr
  • 3 linguri apă
  • 1 şi 1/2 foi gelatină

Pentru spuma de ciocolată albă:

  • 150 g ciocolată albă
  • 300 g frişcă lichidă
  • 2 gălbenuşuri
  • 20 g zahăr
  • 3 linguri apă
  • 1 şi 1/2 foi de gelatină

Pentru glazură:

  • 175 g ciocolată albă
  • 100 ml apă
  • 90 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pentru bază, se pisează biscuiţii şi se amestecă bine cu untul. Se pun ca strat de bază, într-o formă de tort cu pereţi detaşabili.

Pentru spuma de ciocolată neagră, se bate frişca şi se pune la rece. Se topeşte ciocolata, gălbenuşurile se pun într-un castron şi zahărul cu apa se fierb.

Se toarnă apoi siropul peste gălbenuşuri, se amestecă energic în timp ce se adaugă ciocolata topită. Se mixează si se adaugă frişca de la rece. Se toarnă peste baza cu biscuiţi si se lasă la rece.

Pentru celelalte două tipuri de spume se procedează la fel, doar că se adaugă gelatina dizolvată în apă rece. Se toarnă fiecare în formă. Se lasă la frigider până a doua zi.

Pentru glazură, se pune ciocolata la topit cu puţină apă, se adaugă zahărul si se amestecă. Se adaugă apă cât să aibă o textură onctuoasă. Se toarnă peste tort si se dă la rece două ore.

Tort cu spuma de ciocolata

Tort_cu_spuma_de_ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.