Tort cu spuma de capsuni

Printeaza

Tort cu spuma de capsuni din: oua, zahar, faina, ulei, căpşuni, frişcă, zahăr pudră vanilat

Ingrediente:Tort_cu_spuma_de_capsuni

  • 5 ouă
  • 1 cană cu zahăr
  • 1 cană cu făină
  • 5 linguri ulei

Pentru spuma de căpşuni:

  • 1 kg căpşuni
  • 500 g frişcă
  • 3 linguri zahăr pudră vanilat
  • căpşuni pentru ornat

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile le baţi spumă cu zahă­rul, folosind mixerul. Adaugi gălbenuşurile peste albuşuri şi cele 5 linguri cu ulei, mixând la cea mai mică viteză, apoi încorporezi făina, amestecând uşor.

Compoziţia de blat o torni într-o formă rotundă, tapetată cu hârtie de copt. Pul tava în cuptorul bine

Speli căpşunile foarte bine, le scoţi codiţele şi le pui în blender la pasat. Adaugi zahărul pudră peste piureul de căpşuni, apoi ames­teci cu frişca. Tai blatul de tort în două părţi ega­le, pui spuma pe prima foaie, presari jumătăţi de căpşuni, apoi aşezi a doua foaie.

Blatul nu trebuie însiropat, deoarece „trage” suficientă umezeală din spuma de căpşuni.

Tort cu spuma de capsuni

Tort_cu_spuma_de_capsuni

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.