Tort cu spuma de capsuni si ciocolata

Printeaza

Tort cu spuma de capsuni si ciocolata din: făină, zahar, baton de vanilie, coaja de lamaie, sare, ou, unt, nuci macadamia, ciocolata alba, foi de gelatina, căpşuni, brânză de vaci (20% grăsime), urdă dulce, lapte, lămâie, frişcă, mango.

 

Ingrediente:Tort_cu_spuma_de_capsuni_si_ciocolata

  • 300 g făină
  • 125 g zahăr
  • miezul de la un baton de vanilie
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 praf sare
  • 1 ou
  • 150 g unt topit
  • 50 g nuci macadamia tocate
  • 50 g ciocolată albă tocată

Pentru cremă de căpşuni:

  • 10 foi gelatină
  • 500 g căpşuni
  • 500 g brânză de vaci (20% grăsime)
  • 250 g urdă dulce
  • 250 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • 1 lămâie
  • 500 ml frişcă

Pentru ornat:

  • 100 g ciocolată albă
  • 1 mango
  • căpşuni

Mod de preparare:

Se prepara blatul: se incinge cuptorul la 150 °C. Toate ingredientele pentru blat se amesteca folosind mixerul, pana ia nastere o compozitie sfaramicioasa. Se pun deoparte 2-3 linguri din aceasta compozitie.

Restul se asaza intr-o forma de tort to 26 cm, unsa si se incrustează uşor.

Restul de compoziţie se presară pe o bucată de hârtie de copt şi se coc, la fel ca blatul, cca 25 min.

Apoi se scot din cuptor şi se lasă să se răcească.

Se prepară crema: se înmoaie gelati­na în apă rece. Se pasează căpşunile; piureul se amestecă împreună cu brân­za de vaci, urda dulce, lapte, zahăr, suc şi coajă de lămâie rasă.

Se dizolvă gelatina şi se amestecă împreună cu cca 2 linguri din amestecul de brânză, apoi se înglobează în compoziţia mare de brânză. Când cre­ma începe să se întărească, se încorpo­rează frişca bătută.

Blatul se aşază pe un platou şi se fi­xează de jur-împrejur inelul formei. Se aşază pe blat crema şi se nivelează. Se dă la frigider 4 ore.

Ciocolata albă se topeşte la bain-ma- rie şi se întinde într-un strat subţire pe o hârtie de copt; se lasă să se întăreas­că.

Cu un cuţit încălzit, se taie apoi dreptunghiuri din ciocolată şi se aşază de jur-împrejur, pe margineg tortului.

Se decojeşte fructul de mango şi se taie pulpa felii de pe sâmbure; se taie cuburi, care se presară pe tort, împreu­nă cu fulgii de blat şi căpşuni.

Tort cu spuma de capsuni si ciocolata

Tort_cu_spuma_de_capsuni_si_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.