Tort cu smochine, goji si caju

Printeaza

Tort cu smochine, goji si caju din: nuci, curmale fără sâmburi, cacao alcalizată, mochine proaspete, fructe goji, caju, unt de cacao, sirop de agave, nucă de cocos.

Tort_cu_smochine_goji_si_caju

Ingrediente pentru blat:

  • 100 g nuci
  • 100 g curmale fără sâmburi
  • 1 lingură cacao alcalizată

Ingrediente pentru crema de smochine şi goji:

  • 500 g smochine proaspete
  • 50 g fructe goji
  • 100 g caju
  • 3 linguri unt de cacao
  • 3 linguri sirop de agave
  • 1 lingură nucă de cocos

Ingrediente pentru decor:

  • smochine
  • fructe goji

Mod de preparare:

Pentru blat, mixezi-în robotul de bucătărie nyci- le şi curmalele, iar la sfârşit adaugi praful de cacao alcalizată. Intinzi amestecul într-o tavă de tort, cu pereţi detaşabili, pe care ai tapetat-o cu folie de plastic şi îl păs­trezi în frigider până pregăteşti crema.

Pentru cremă, mixezi în robotul de bucătărie smo­chinele spălate, fructele goji, caju şi nuca de cocos. Când acestea s-au mărunţit, adaugi siropul de agave şi untul de cacao şi conti­nui să le amesteci în robo­tul de bucătărie.

Pui crema de smochine peste blatul din tavă şi dai tortul la rece pentru 3-4 ore. După ce îl scoţi din tavă, îl decorezi ,cu smo­chine proaspete şi cu fructe goji.

Tort cu smochine, goji si caju

Tort_cu_smochine_goji_si_caju

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Interesant tortul cu smochine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.