Tort cu smantana, miere si nuca

Printeaza

Tort cu smantana, miere si nuca din: oua, zahar, faina, praf de copt, nuca macinata, esenta de vanilie, smantana, miere, alune pisate sau fructe de sezon.

 

Ingrediente: Tort_cu_smantana_miere_si_nuca

  • 6 ouă
  • 12 linguri zahăr
  • 12 linguri ulei
  • 9 linguri făină
  • un plic praf de copt
  • 3 linguri nucă măcinată
  • 1 lingură esenţă de vanilie

Pentru cremă:

  • 500 g smântână
  • 5 linguri miere
  • nucă măcinată
  • 1 lingură esenţă de vanilie
  • alune pisate sau fructe de sezon

Mod de preparare:

Baţi spumă albuşurile, adăugând treptat zahă­rul. Gălbenuşurile le amesteci cu uleiul, apoi le torni peste albuşurile bătute spumă.

Mai adaugi făina, nuca măcinată, praful de copt şi esenţa şi amesteci uşor.

Torni compoziţia ob­ţinută într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor pentru 30 de minute.

Scoţi blatul şi îl laşi la răcit, apoi îl tai în 3 foi.

Pentru crema mixezi smântână cu mierea şi cu esenţa de vanilie.

Dacă totuşi crema nu este suficient de dulce, mai adaugi puţin zahăr şi mixezi până se topeşte tot zahă­rul.

Pui crema pre­parată între blaturi, folosind 3/4 din cremă, iar cu restul îmbraci tor­tul.

Ornezi tortul cu nucă măcina­tă, alune pisate sau cu fructe de sezon, după pre­ferinţa fiecăruia.

Tort cu smantana, miere si nuca

Tort_cu_smantana_miere_si_nuca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.