Tort cu rubarba, branza, trandafiri si piper verde

Printeaza

Tort cu rubarba, branza, trandafiri si piper verde din: oua, zahăr tos, lapte fierbinte, praf de copt, făină, păstaie de vanilie, rubarbă, cremă de brânză, ghimbir, foi de gelatină, piper verde boabe, esenţă de trandafir, unt, zahăr pudră.

 

Ingrediente pentru blat:Tort_cu_rubarba_branza_trandafiri_si_piper_verde

  • 4 oua
  • 400 g zahăr tos
  • 200 ml lapte fierbinte
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 300 g făină
  • 1 păstaie de vanilie

Ingrediente pentru cremă:

  • 400 g rubarbă
  • 150 g zahăr tos
  • 200 g cremă de brânză
  • 4 g ghimbir
  • 4 foi de gelatină

Ingrediente pentru sirop:

  • 100 g zahăr tos
  • 250 ml apă
  • 4 g piper verde boabe
  • 1/2 linguriţă esenţă de trandafir

Ingrediente  pentru decor:

  • 100-150 g unt
  • 50 g zahăr pudră
  • 50 g rubarbă

 

 

Mod de preparare:

Baţi 4 albuşuri până devin spumă tare, apoi adaugi zahărul tos şi continui să baţi. Separat, amesteci gălbenuşurile cu puţină sare şi le încorporezi în spuma albuşuri.

Cerni făina îm­preună cu praful de copt, pentru a asigura amestecarea uniformă a acestuia şi, deci, o creştere frumoasă a blatului.

Adaugi amestecul în compoziţia de ouă, peste care torni apoi laptele fier­binte, amestecând cu o lingură.

Pregăteşti o formă de 18 cm cu fund detaşabil, o ungi cu unt pe margini şi tapetezi baza cu un cerc de hârtie de copt.

Torni blatul în formă şi o introduci în cuptorul preîncălzit, unde o ţii 35-40 de minute la 160 de grade Celsius.

Pentru a testa dacă este gata, faci testul scobitorii sau apeşi cu degetul uşor, iar dacă blatul revine uşor la nivelul ante­rior este gata.

Scoţi din formă şi laşi blatul la răcit pe un grătar, apoi îl tai în 3-4 felii. Tai rubarba proaspătă sau congelată în beţe de 2-3 cm lungime şi o pui într-o tigaie cu zahărul.

Pregăteşti un gem, pe care apoi îl pui în blender şi faci un piure.

Când s-a răcit, mixezi în robot piureul, împreună cu crema de brânză şi ghimbirul, până la omogenizare. Intre timp, hidratezi gelatina şi apoi o adaugi în compoziţie.

Laşi la frigider 10-15 minute sau mai puţin, în funcţie de vâscozitate.

Trebuie să obţii o cremă care îşi menţine forma. Fierbi apa cu zahărul şi piperul, până obţii un sirop lucios.

Adaugi esenţa de trandafir, după ce ai luat ibricul de pe foc şi ai lăsat să se răcească puţin.

Stropeşti ge­neros blatul cu sirop şi îl umpli cu cremă. Repeţi operaţiunea cu res­tul de blaturi, apoi înfăşori totul în folie alimentară şi îl dai la frigider.

Intâi amesteci untul cu zahărul şi adaugi la final esenţa.Decorezi tortul aşa:

Scoţi tortul de la rece şi îl ungi cu un strat subţire de cremă de unt, apoi îl dai din nou la rece pentru 10-15 minute, cât să se solidifice crema. Acest pas important este impor­tant, deoşrece uşurează finisarea tortului.

Scoţi tortul şi pui restul de cremă, aranjând după modelul dorit. Decorezi cu rubarbă, trasă în si­rop gros de zahăr.

 

Tort cu rubarba, branza, trandafiri si piper verde

Tort_cu_rubarba_branza_trandafiri_si_piper_verde

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.