Tort cu rom, ciocolata si frisca

Printeaza

Tort cu rom, ciocolata si frisca din: oua, faina, zahar, sare, ulei, esenta d vanilie, praf de copt, frisca lichida, margarina, zahăr pudră, crema de ciocolata, cacao, apă, esenţă de rom sau 1 lingură rom.

 

Ingrediente:Tort_cu_rom_ciocolata_si_frisca

  • 7 ouă
  • 1 1/2 cană zahăr
  • 1 1/2 cană faină
  • praf de sare
  • 7 linguri ulei
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 l frişcă lichidă

Pentru cremă:

  • pachet margarina
  • 150 g zahăr pudră
  • 400 g cremă de ciocolată
  • 1 eseută de rom
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri cacao

Pentru sirop:

  • 200 ml apă
  • 5-6 linguri zahăr
  • 1 esenţă de rom sau 1 lingură rom

 

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi cu zahărul. Adaugi găl­benuşurile frecate cu uleiul şi cu esenţa de vanilie, pui făina cernu­tă cu praful de copt şi amesteci uşor.

Torni aluatul într-o tavă unsă şi ta­petată şi o introduci la cuptor pen­tru 40-45 de minute, la foc mic. Freci margarina moale cu zahă­rul pudră şi cacaua. Adaugi cre­ma de ciocolată, gălbenuşul şi esenţa de rom.

Pui la fiert apa împreună cu zahărul până când acesta se dizolvă. Laşi la răcit, după care adaugi esenţa de rom sau romul.

Tai blatuj în trei, însiropezi fieca­re parte şi pui un strat de cremă şi frişcă bătută între ele.

Ornezi cu frişcă şi cu fructe, după pre­ferinţă.

Tort cu rom, ciocolata si frisca

Tort_cu_rom_ciocolata_si_frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.