Tort cu pufarine
PrinteazaTort cu pufarine
Ingrediente:
- 4 ouă
- 150 g zahăr tos
- 100 g făină
- 150 g zahăr pudră
- 5 linguri de cacao
- praf de copt
- 500 ml frişca
- 500 g brânză de vaci sau ricotta
- 100 g pufarine colorate
- zahăr vanilinat
- sare
- 100 g fructe confiate
- 5 g gelatină
- ulei
- două portocale
Preparare:
Gălbenuşurile se mixează împreună cu zahărul tos până când îşi dublează volumul. Albuşurile se bat cu un praf de sare. Peste gălbenuşuri se pun două linguri de cacao şi două pliculeţe cu zahăr vanilinat.
Se adaugă făina, albuşurile, o linguriţă de praf de copt şi se amestecă până când rezultă un aluat bine omogenizat. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei, se introduce îrn cuptor şi se coace.
Frişca se mixează, se amestecă bine cu brânza de vaci, zahărul pudră şi gelatina înmuiată din timp.
Se împarte crema în două: o parte se amestecă bine cu fructele confiate, iar cealaltă parte, cu restul de cacao. Se pun cremele peste blatul răcit, se decorează cu pufarinele colorate şi se introduce la rece.
Pofta buna!
Nu ma gandeam sa folosesc pufarine la un tort. O idee interesanta.