Tort cu prune si zahar ars

Printeaza

Tort cu prune si zahar ars

Ingrediente blat:Tort cu prune si zahar ars

  • 1 si 1/2 pahar faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1 varf de cutit de bicarbonat
  • 3/4 pahar zahar pudra
  • 50 g margarina
  • 3/4 pahar lapte
  • 1 ou
  • 60 g alune
  • sare

Ingrediente umplutura:

  • 1/2 kg prune
  • 1 pahar de 400 g cu smantana
  • 1/2 pahar zahar tos

 

Mod de preparare:

Cerni faina cu praful de copt si bicarbonatul, pui un praf de sare, apoi incorporezi margarina, oul, laptele si zaharul si framanti aluatul. Maruntesti alunele, le adaugi in aluat pe care-l pui apoi intr-o tava unsa si tapetata cu faina si-l dai la cuptor pentru 20-25 de minute.

In acest timp, arzi zaharul tos si cand a devenit auriu inchis, il torni pe o farfurie unsa cu unt. Il lasi pana se raceste, dupa care il pisezi bine. Speli prunele, le scoti samburii si le tai felioare.

Cand blatul e fata il imparti in doua cat e cald, asezi o parte de blat pe un platou, o ungi cu smantana, asezi prunele, din nou smantana, zahar pisat, a doar parte de blat, prune, smantana si la urma zaharul pisat ramas.

Dai tortul la frigider pentru 1-2 ore, apoi il poti taia.

Tort cu prune si zahar ars

Tort cu prune si zahar ars

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.