Tort cu prune uscate si migdale

Printeaza

Tort cu prune uscate si migdale din: prune uscate, vin, ciocolata, unt, oua, zahar, faina, praf de copt, migdale.

Ingrediente:Tort cu prune uscate si migdale

  • 200 g prune uscate, fără sâmburi
  • 100 ml vin
  • 300 g ciocolată neagră
  • 200 g unt
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 150 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 200 g migdale

 

Mod de preparare:

Prunele uscate le tai cubuleţe şi le amesteci cu vinul. Le laşi deoparte 30 de minute. Separat, pe baie de aburi, topeşti ciocolata cu untul. După ce s-au răcit puţin, adaugi vinul în care s-au înmuiat prunele.

Baţi ouăle cu mixerul şi zahărul 5 minute, la viteză mare. Adaugi amestecul de ciocolată şi continui să mixezi încă un minut, dar la viteză mică.

Amesteci făina cu 100 g de migdale, praful de copt şi o adaugi la compoziţia de ouă cu ciocolată. La final, pui prunele şi amesteci încet, de jos în sus. Aluatul obţinut îl aşezi într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit. După 35 de minute, acoperi blatul cu folie de aluminiu şi-l mai laşi să se coacă încă 15-20 de minute.

Când este gata, îl răstomi cu grijă pe un platou şi-l decorezi cu restul de migdale

 

Tort cu prune uscate si migdale

Tort cu prune uscate si migdale

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.