Tort cu praf de inghetata

Printeaza

Tort cu praf de inghetata

Ingrediente blat :Tort cu praf de inghetata

  • 5 ouă
  • 5 linguri de apă
  • 5 linguri de zahăr
  • arome
  • 1 cană de făină

 

Ingrediente sirop:10 linguri de zahăr, apă şi esenţă de vanilie

Ingrediente glazura :100 ml lapte cu 1 pachet de frişcă praf sau frişcă gata preparată

 

Mod de preparare:

Se bat albuşurile spumăşi se pune câte puţin zahăr, până rezultă o bezea. Separat, se amestecă gălbenuşurile cu apa, apoi se pun puţin câte puţin peste albuş.

Amestecând uşor, se adaugă făina, apoi punem în tavă tapetată cu făinăşi dăm la copt. După ce s-a răcit, se taie în trei felii care se însiropează cu siropul obţinut la rece.

Crema se face cu mixerul, bătând frişca cu laptele. Este foarte consistentă, în cremă putem pune fructe confiate sau jeleuri.

La final, se ornează cu fructe, frişcăşi ciocolată.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Deci e un fel de tort de inghetata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.