Tort cu piure de castane şi caramel

Printeaza

Tort cu piure de castane şi caramel din: faina de grau, faina de castane, oua, ulei, unt, lapte, sare, piure de castane, frisca, zahar, ulei si suc de lamaie.

Ingrediente:Tort_cu_piure_de_castane_si_caramel

pentru aluat:

  • 40 g faina de grau
  • 60 g faina de castane
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 30 g unt
  • 350 ml lapte
  • un praf de sare

pentru garnitura:

  • 2 pachete puire de castane
  • 100 g frisca
  • pentru caramel:
  • 250 g zahar
  • 150 ml apa

pentru copt:

  • 3 linguri ulei
  • cateva picaturi suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Se pun ambele tipuri de făină într-un vas şi se face o gaură la mijloc, unde se pun ouăle, laptele, uleiul si untul topit. Se amestecă cu telul, se strecoară si se lasă aluatul să se odihnească o oră. Intre timp, se prepară caramelul, pentru care într-o crăticioară se pun zahărul si apa rece.

Se adaugă câteva picături de suc de lămâie si se aşază pe foc fără a amesteca. Pe măsură ce zahărul începe să se coloreze, se întoarce oala. Când caramelul a ajuns la culoarea dorită, se trage oala de pe foc si se pune într-o altă oală mai mare, plină cu apă rece. Apoi, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se toarnă diverse forme de caramel. Se lasă să se răcească, se desprind şi se folosesc drept decor.

Se coace aluatul ca pe clătite în tigaia unsă cu ulei, se asază alternativ cu piure de castane amestecat cu frişca şi se aduc la masă cu decoraţiile de caramel.

Tort cu piure de castane şi caramel

Tort_cu_piure_de_castane_si_caramel

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi dai si mie din tortul asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.