Tort cu piscoturi, compot de fructe si nuca

Printeaza

Tort cu piscoturi, compot de fructe si nuca din: pişcoturi, compot de fructe, unt, zahar pudra, lapte condensat, esenta de rom, smântână pentru frişcă, gelatină, zahăr vanilat, nucă măcinată, ciocolata.

Tort_cu_piscoturi_compot_de_fructe_si_nuca

Ingrediente:

  • 1 pachet pişcoturi
  • 200 ml compot de fructe
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 350 ml lapte condensat
  • 2 linguri esenţă de rom
  • 500 ml smântână pentru frişcă
  • 1 plic gelatină
  • 2-3 plicuri zahăr vanilat
  • 3 linguri nucă măcinată
  • 1/2 tabletă ciocolată

 

 

Mod de preparare:

Pui pişcoturile, înmuiate în compot, într-o formă de tort, având grijă să nu mai existe deloc spaţii libere.

Mixezi untul cu 50 de grame de zahăr pudră până devine ca o cremă.

Incorporezi lap­tele condensat şi esenţa de rom şi baţi până se omogenizează. Pui crema peste piş­caturi şi nivelezi.

Aşezi un alt strat de pişcoturi înmuiate în compot.

Baţi smântână cu restul de zahăr pudră şi zahărul vanilat, până devine frişcă.

Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Adaugi nucile şi gelatina şi amesteci. Pui trei sferturi din frişcă peste pişcoturi.

Scoţi inelul de la formă, iar cu restul de frişcă îmbraci tortul de jur împrejur.

Aşezi un rând de pişcoturi pe marginile tortului şi le fixezi cu o panglică.

Topeşti ciocolata, înmoi capetele unor pişcoturi în ciocolată şi decorezi după imaginaţie.

Tort cu piscoturi, compot de fructe si nuca

Tort_cu_piscoturi_compot_de_fructe_si_nuca

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.