Tort cu piersici si maracuja

Printeaza

Tort cu piersici si maracuja

Tort cu piersici si maracuja

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 150 g unt moale
  • 170 g zahar
  • 180 g faina
  • 1 varf de cutit praf de copt

Pentru crema:

  • 1 kg piersici
  • 5 foite de gelatina
  • 350 g branza de vaci
  • 350 ml frisca
  • 3 pachete zahar vanilinat

Pentru oglinda de fructe:

  • 11/25 pachet glazura pentru tort transparent
  • 380 ml suc de maracuja
  • eventual bucati de portocala

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 180°C. Puneti ingredientele pentru aluat intr-un castron si bateti-le cu mixerul. Puneti aluatul intr-o forma de sufleu (0,26 cm) tapetata cu hartie pentru copt, presati-l si intepati-l de cateva ori cu o furculita.

Coaceti-I 20-25 de minute, apoi scoateti-l si lasati-l sa se raceasca in forma. Pentru crema, scurgeti piersicile si taiati-le cubulete. Inmuiati gelatina in multa apa rece.

Amestecati branza de vaci, apoi dizolvati gelatina la baie de aburi calda si amestecati-o cu 3 linguri de branza de vaci.

Incorporati-o apoi in restul de branza. Bateti frisca impreuna cu zaharul vanilinat si adaugati cubuletele de piersici. Intindeti crema obtinuta peste blat si lasati totul circa 3 ore la rece.

Pen­tru oglinda de fructe pregatiti glazura de tort in sucul de maracuja, conform instructiunilor de pe pachet, intindeti-o peste crema, eventual asezati si cateva bucati de portocala si lasati tortul la frigider pana se incheaga crema.

Tort cu piersici si maracuja

Tort cu piersici si maracuja

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.