Tort cu physalis

Printeaza

Tort cu physalis

Tort cu physalis

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 250 g zahăr tos
  • 275 g făină
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apă
  • două linguri de cacao
  • 500 ml frişca
  • 200 g ciocolată albă
  • 200 g ciocolată neagră
  • praf de copt
  • sare
  • 250 g physalis
  • 500 ml suc de portocale
  • esenţă de rom
  • esenţă de vanilie
  • unt

Preparare:

Gălbenuşurile se separă de albuşuri şi se pun într-un castron împreună cu zahărul tos, uleiul şi apa.Se mixează pînă cînd îşi dublează volumul şi se albesc, apoi se amestecă bine cu albuşurile mixate separat, împreună cu un praf de sare.

Se adaugă cacaua amestecată cu făina şi o jumătate de pliculeţ cu praf de copt, se mixează, se toarnă într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Se introduce în cuptor şi se coace 45-50 de minute la foc potrivit, verificînd din cînd în cînd cu o scobitoare ca să nu se ardă.

Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească complet, se taie în trei felii şi se însiropează cu sucul de portocale.

Frişca se separă în două părţi şi se amestecă bine cu cioco¬latele topite la bain-marie. Se ung blaturile cu creme, se decorează cu physalis şi se introduc la rece.

Tort cu physalis

Tort cu physalis .jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.