Tort cu pepene galben

Printeaza

Tort cu pepene galben din: pepene galben, piscoturi, zahar, gelatina, frisca, lapte, lamaie.

 

Ingrediente:Tort_cu_pepene_galben

  • 1 pepene galben (de aprox. 1,5 kg)
  • 200 g (1 pachet mic) pişcoturi de şampanie
  • 100 g zahăr
  • 3 pliculeţe cu gelatină
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri cu suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Lasă gelatina la înmuiat într-un pahar cu puţină apă, câteva minute, apoi încălzeşte-o pe foc, într-un ibric, până se dizolvă.

Lasă-o să se răcească puţin.

Taie pepenele în felii.

Păstrează jumătate pentru decor, iar cealaltă jumătate o foloseşti pentru cremă.

Curăţă coaja, indepărtează sâmburii şi taie miezul în cubuleţe pe care le pasezi în blender.

Adaugă zahărul şi zeama de lămâie şi mixează.

Bate frişca tare, apoi amestec-o bine cu piureul de pepene şi gelatina, folosind un tel.

Gustă puţin din compoziţie.

Dacă nu este dulce, mai adaugă zahăr, după gust.

Las-o la frigider 10-15 minute, să se întărească puţin, înmoaie foarte puţin pişcoturile, pe rând, în lapte.

Rupe-le în jumătate şi tapetează cu ele pereţii unei forme de tort cu marginile detaşabile, în aşa fel încât partea rotundă a pişcoturilor să fie la baza formei.

Toarnă crema şi acoperă cu un strat de pişcoturi înmuiate foarte puţin în lapte.

Lasă tortul la frigider peste noapte.

A doua zi, răstoarnă-l pe un platou şi scoate-l din formă.

Decorează-l cu felii de pepene tăiate foarte subţire, după preferinţă, peste care torni puţină gelatină transparentă ca să nu se oxideze.

 

 

Tort cu pepene galben

Tort_cu_pepene_galben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.