Tort cu ness si fructe uscate

Printeaza

Tort cu ness si fructe uscate din: oua, zahar, faina, pudra de cacao, nuca, esenta de rom, praf de copt, sare, apa, , unt, ness, fructe uscate, gelatina.

Ingrediente:Tort-cu-ness_si_fructe_uscate

Pentru blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 100 g nuca macinata
  • 1 esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare

Pentru sirop:

  • 300 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta de rom

Pentru crema:

  • 400 g unt
  • 300 g zahar pudra
  • 2 lingurite ness
  • 4 oua
  • 250 g fructe uscate pentru decor (nuci, fistic, arahide si alune de padure nesarate)
  • 1 pliculet gelatina

 

Mod de preparare:

Bati albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi treptat zahărul, continuând să baţi până se topeşte.

Adaugi gălbenuşurile unul câte unul, apoi faina cernută cu pudra de cacao, esenţa, nucile măcinate şi praful de copt, amestecând uşor.

Torni compoziţia într-o formă de tort cu diametrul de 24 cm, unsă şi tapetată, şi coci 30-40 de mituire, la foc potrivit.

Intr-o crăticioară, bati ouăle spumă cu zahărul şi ness-ul dizolvat. In puţină apă, o aşezi pe baie de aburi şi amesteci continuu până se îngroaşă. Laşi să se răcească şi le încorporezi treptat în untul bătut spumă.

Pentru sirop, pui apa la fiert cu zahărul şi laşi să fiarbă câteva minute. Dai deoparte, torni esenţa de rom, amesteci şi laşi să se răcească. Pui gelatina la înmuiat în 100 ml de apă.

Tai blatul în trei şi le însiropezi. Opreşti 1/4 din cremă.

Aşezi primul blat, întinzi jumatate din crema râmasa, pui al doilea blat, restul de cremă şi din nou blat.

Imbraci tortul în crema oprită, aşezi fructele deasupra şi torni gelatina topită.

Tort cu ness si fructe uscate

Tort-cu-ness_si_fructe_uscate

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.