Tort cu ness si crema de branza

Printeaza

Tort cu ness si crema de branza din: oua, zahar, ciocolata, unt sau margerina, miez de nuca, faina, praf de copt, ness, esenta de vanilie, branza de vaci, smantana, gelatina, esenta de rom, trufe de ciocolata, cacao.

Ingrediente:Tort_cu_ness-si_crema_de_branza

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 100 g ciocolată rasă
  • 100 g unt sau margarină
  • 150 g miez de nucă
  • 100 g făină
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 lingură cu vârf de cafea solubilă (ness)
  • 1 esenţă vanilie

Pentru cremă:

  • 500 g brânză de vaci proaspătă
  • 400 g smântână grasă
  • zahăr vanliat
  • pliculeţe gelatină alimentară
  • 150 g zahăr
  • esenţă

Pentru sirop:

  • 150 ml apă
  • 150 g zahăr
  • 1 esenţă rom

Pentru ornat:

  • trufe de ciocolată
  • cacao

 

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi albuşurile cu un praf de sare şi apoi cu zahărul, până obţii o bezea.

Separat, freci gălbenuşurile cu ciocolata rasă şi untul tăiat cubuleţe mici, cu esenţa şi cafeaua solubilă, adaugi şi miezul de nucă prăjit şi mărunţit şi amesteci până la omogenizare.

Incorporezi in bezea crema obţinută, apoi încorporezi şi făina cernută şi amestecată cu praful de copt.

Ungi o formă de tort, cu diametrul de 26 cm, cu margine detaşabilă, tapetezi cu hârtie de copt, torni aluatul şi îl dai la copt, circa 30 de minute la foc potrivit, până se rumeneşte frumos.

Laşi blatul la răcit, apoi îl tai pe orizontală, în 2 discuri egale. Fierbi apa pentru sirop cu zahărul în câteva clocote, apoi adaugi esenţa, opreşti focul şi laşi să se răcească.

Mixezi smântână cu brânzica şi cu zahărul vanilat, apoi încorporezi gelatina hidratată în 100 ml apă rece şi topită la bain-marie, fără să fiarbă şi o torni în fir subţire în crema de brânzică. Amesteci bine.

In forma în care ai copt blatul de tort, aşezi primul disc însiropat cu sirop rece, apoi torni jumătate din crema de brânză, montezi al 2-lea blat, însiropat în prealabil, şi torni restul de cremă de brânză.

Nivelezi uşor şi decorezi cu trufe de ciocolată, apoi laşi cel puţin 2 ore la rece, de preferat de seara până a 2-a zi.

După acest timp, poţi felia tortul, după ce ai cernut deasupra nişte pudră de cacao.

Scoţi prăjitura din tavă, o laşi să se răcească, apoi o ornezi cu frişca şi cu ciocolată rasă sau migdale mărunţite.

Tort cu ness si crema de branza

Tort_cu_ness-si_crema_de_branza

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.