Tort cu morcov şi cremă de branză cu scortisoară

Printeaza

Tort cu morcov şi cremă de brânză cu scortisoară: nuca, zahar, oua, ulei, faina, zahar vanilat, praf de copt, morcovi, coaja de portocala, stafide, fulgi de cocos, branza mascarpone, branza dulce, scortisoara.

Ingrediente  aluat:Desert_4

  • 75 g miez de nucă
  • 175 g zahăr
  • 2 ouă
  • 150 ml ulei
  • 200 g făină integrală
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g morcovi raşi fin
  • coaja de la 1/2 portocală
  • 80 g stafide
  • 50 g fulgi de cocos

Ingrediente sirop:

  • zeama de la 2 portocale
  • 2-3 linguri zahăr
  • apă in cantitate egală cu cea de suc

Ingrediente cremă:

  • 250 g brânză mascarpone sau alt tip de brânză sau cremă de brânză asemănătoare
  • 200 g brânză dulce
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1-2 linguri zahăr

 

Mod de preparare:

Miezul de nucă îl rumeneşti uşor, după care îl macini. Zahărul îl amesteci cu ouăle si uleiul la viteză mare, până ce se topeşte zahărul.

Adaugi apoi făina, za­hărul vanilat, praful de copt şi celelalte ingrediente pentru aluat. împărţi aluatul în două şi coci pe rând două blaturi, pe care apoi le laşi să se răcească.

Amesteci cele două tipuri de brânză cu zahărul şi scorţişoara. Omogenizezi bine şi laşi compoziţia la rece pentru 30 de minute.

Sucul de portocale îl amesteci cu zahărul şi apa, apoi laşi să fiarbă 2-3 minute, după care laşi siro­pul să se răcească.

Insiropezi uşor primul blat, pui peste el jumătate din cantitatea de cremă, deasupra aşezi al doilea blat însiropat.

Imbraci tortul cu restul de cremă şi îl decorezi cu miez de nucă prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.