Tort cu miere si alune

Printeaza

Tort cu miere si alune din: oua, unt, zahar, miere, praf de copt, faina, lapte, migdale, nuci.

Ingrediente:Tort_cu_miere_si_alune

Pentru foi:

  • 2 ouă
  • 60 g unt
  • 200 g zahăr
  • 40 g miere
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 600 g făină

Pentru umplutură:

  • 30 g miere
  • 230 ml lapte condensat
  • 60 g unt
  • 100 g alune de pădure măcinate
  • 2 ouă

Pentru servit:

  • 50 g migdale
  • 50 g alune de pădure
  • 50 g nuci
  • 100 g zahăr
  • 200 ml apă

 

Mod de preparare:

Pentru foi, zahărul şi mierea se pun într-o crăticioară la foc mediu şi se amestecă pentru a se topi. Se adaugă untul, se amestecă, se trage de pe foc.

Se pun ouăle şi praful de copt şi se amestecă bine. Pune făina şi se amestecă, se frământă pentru a obţine un aluat care se desprinde de mână.

Se împarte aluatul în 5 bile din care se întind 5 foi care se coc 5 minute într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pentru umplutură, într-o crăticioară se pune untul să se topească si apoi i se adaugă ouăle uşor bătute şi mierea. Se amestecă şi se adaugă laptele condensat.

Se amestecă pe foc până ce începe să devină o cremă groasă. Se lasă la răcit.

Foile se aşază pe un platou cu cremă între ele. Ultimul strat trebuie să fie de cremă peste care se presară alune de pădure măcinate.

Se lasă să stea la rece 6 ore şi apoi se serveşte cu decor de fructe uscate în sirop făcut din apă şi zahăr.

Tort cu miere si alune
Tort_cu_miere_si_alune

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.