Tort cu mere si crema de zahar ars – gustos

Printeaza

Tort cu mere si crema de zahar ars din: mere, unt, oua, lapte, faina, zahar, frisca, lapte.

 

Ingrediente:

  • 1 kg mere
  • 50 gr unt
  • 8 oua
  • 2 cani cu lapte
  • 4 linguri faina
  • cca 400 gr zahar tos
  • 1 plic frisca
  • 200 ml lapte

 

Mod de preparare:

Merele se rad si se pun in tava sau o cratita care a fost tapetata cu zahar ars.

Peste mere se mai presara putin zahar si deasupra untul taiat bucatele.

Se introduce tava la cuptor si se lasa pina se maronesc putin merele.

Intre timp, se face crema de zahar ars din 4 oua, 4 linguri cu zahar si 2 cani cu lapte care se toarna peste mere amestecindu-le putin.

Cind crema este inchegata, se toarna deasupra pandispanul facut din 4 oua, 4 linguri cu zahar si 4 linguri faina.

Se introduce tava la cuptor pina se coace pandispanul.

Cind s-a racit, se desprind marginile usor si se rastoarna pe un platou.

Deasupra se pune frisca.

Se poate taia in felii de tort sau in bucati ca prajitura.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Tort cheesecake

Tort cheesecake

Tort cheesecake din: pesmet, unt, zahar, scortisoara, gem, cremă de brânză, oua, lamaie, smantana. Ingrediente: Blatul: 450 g pesmet 150 g unt moale 120 g zahăr 10 g scorţişoară 1 lingură gem Crema: 900 g cremă de brânză 5 ouă sucul şi răzătura de la 1 lămâie 200 g zahăr Topping: 280 g smântână acră 20% […]

 

Tort raw cu fructe de padure

Tort raw cu fructe de padure

Tort raw cu fructe de padure din: nuci, migdale, smochine, caju, ulei de cocos, suc de portocale, miere, cacao raw, sare, fructe de padure. Ingrediente: Blat: 100 g nuci româneşti hidratate 50 g migdale hidratate 100 g smochine uscate Crema: 250 g caju hidratat 100 g ulei de cocos topit la bain mărie 150 ml […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.