Tort cu mere si cacao

Printeaza

 

 

O reteta delicioasa de tort cu mere, cacao, unt, zahar, oua, faina, lapte, praf de copt, zeaTort cu mere si cacaoma de lamaie, frisca lichida, ciocolata amaruie si esenta de rom.

Ingrediente:

  • 125 g unt
  • 125 g zahăr
  • 3 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 200 g făină
  • 50 g cacao
  • 50 ml lapte
  • 5 mere mici
  • 1 linguriţă praf de copt
  • zeamă de lămâie

Ingrediente decor:

  • 200 ml frişcă lichidă
  • 3 mere
  • 50 g ciocolată amăruie

Ingrediente sirop:

  • 1 cană de apă
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 esenţă de rom

 

Mod de preparare:

Freci untul spumă, adaugi pe rând zahărul vanilat, zahărul, ouăle şi un praf de sare. După ce zahărul s-a dizolvat şi crema s-a omogenizat, încorporezi praful de copt, cacaua, laptele şi făina şi amesteci. Cureţi merele, le tai în jumătate, le scoţi sâmburii şi le stropeşti cu zeama de lămâie.

Torni jumătate din aluat într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină, aşezi jumătăţile de mere, torni şi compoziţia de tort rămasă şi dai la cuptor pentru 45 de minu­te.

După ce scoţi tortul, îl laşi să se răcească, apoi îl însiropezi cu un sirop fiert din apa, zahărul şi esenţa de rom. Il îmbraci cu frişcă şi-l decorezi cu felii de mere şi ciocolată topită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.