Tort cu mere, portocale si kiwi

Printeaza

Tort cu mere din: mere, zahar, unt, oua, faina, apa rece, zahar vanilat, coaja de lamaie, rom, portocale, kiwi, frisca.

Ingrediente:Tort_cu_mere_portocale_si_kiwi

  • 10 mere
  • 6 linguri zahar
  • 75 g unt

pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri apa rece
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie

pentru sirop:

  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • 2 linguri rom

pentru decor:

  • portocale si kiwi
  • 400 g frisca

 

Mod de preparare:

Cureţi merele de coajă şi le scobeşti cu ajutorul unui cuţit ascuţit.

Le pui 5 minute în apă clocotită, cu puţină sare. Scoţi merele şi le laşi la scurs, timp în care pui zahărul într-o cratiţă cu pereţii înalţi şi îl laşi să se caramelizeze până când devine arămiu.

Adaugi untul şi îl întinzi pe toată suprafaţa cratiţei. Laşi puţin să se răcească, după care aşezi unele lângă altele merele scurse.

Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul şi apa rece, adaugi treptat gălbenuşurile, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi făina.

Omogenizezi cu mişcări uşoare, verticale, apoi întinzi spuma peste merele din cratiţă şi dai la cuptor.

Când este gata, laşi blatul să se răcească, apoi îl însiporezi şi îl serveşti decorat cu frişcă din abundenţă şi fructe.

Tort cu mere, portocale si kiwi

Tort_cu_mere_portocale_si_kiwi

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Tort de biscuiti

Tort cu biscuiti si mere

Tort cu biscuiti si mere din: biscuiti, mere, nuci, scortisoara, stafide, zahar. Ingrediente: 400 g biscuiţi 7 mere 100 g nuci scorţişoară coajă de lămâie 100 g stafide zahăr pudră   Mod de preparare: Biscuiţii se fărâmiţează, se amestecă cu me­rele curăţate date pe răzătoarea mare. Se adaugă nucile măcinate, scorţişoara, 2 linguri de zahăr, […]

Tort cu mere caramelizate

Tort cu mere caramelizate

Tort cu mere caramelizate din: oua, faina, zahar, mere, zahar vanilat, crema de vanilie, frisca. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 6 linguri de făină 6 linguri de zahăr Iti mai trebuie: 1 cană zahăr 1 kg mere zemoase 1 plic zahăr vanilat 2 linguri zahăr 1 plic cremă de vanilie pentru prăjituri frişcă pentru ornat […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.