Tort cu mandarine si bomboane

Printeaza

Tort cu mandarine si bomboane

Ingrediente:Tort cu mandarine si bomboane

  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 pacheţel de zahăr vanilat
  • 200 g făină
  • 1linguriţă de praf de copt
  • 600 g mandarine
  • 9 bomboane ciocolata
  • 250 g brânză de vaci
  • 150 g smântână
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâi
  • 600 ml frişcă
  • 50 g migdale

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul, în timp ce se bat spumă albuşurile cu zahărul vanilat, zahărul şi patru linguri de apă rece.

Adăugăm uşor gălbenuşurile, făina şi praful de copt. Compoziţia se pune în tavă tapetată la copt, timp de treizeci de minute, apoi se lasă blatul la răcit. Mandarinele din compot se lasă la scurs, câteva bucăţi se păstrează pentru ornat, iar restul se taie mărunt.

Bomboanele se sfărâmăşi se amestecă cu brânza de vaci, smântâna şi zeama de lămâie. Se adaugă mandarinele şi 500 g frişcă amestecându-se uşor.

Blatul se taie pe jumătate; punem o jumătate pe platou şi însiropăm cu suc de la compot, apoi se acoperă cu jumătate de cremă, după care punem cealaltă jumătate şi deasupra restul de cremă.

Tortul se prinde cu un carton şi se lasă la rece timp de patru ore.

La sfârşit, se acoperă cu frişcă, se ornează cu mandarine, napolitane şi migdale fin tăiate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.