Tort cu limeta

Printeaza

Tort cu limeta din: biscuiti integrali, unt, foi de gelatina, oua, zahar, suc de limeta, coaja de limeta, branza de vaci, smantana, mango, pulpa de cocos.

Ingrediente:Tort_cu_limeta

  • 150 g biscuiti integrali
  • 75 g unt
  • 4 foi gelatina
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • sucul si coaja rasa de la 4 limete
  • 400 g branza de vaci
  • 200 g smantana dulce pentru frisca
  • 1 mango
  • 25 g pulpa de cocos sub forma de chips

 

Mod de preparare:

Se zdrobesc biscuiţii şi se amestecă în untul topit. Se frământă şi se incrus­tează pe fundul unei forme de tort (0 20 cm) tapetate cu hârtie de copt. Se dă la frigider cca 1 oră. Se înmoaie gelatina în apă rece. Se separă ouăle.

Gălbenuşurile se bat în bain-marie cu 125 g zahăr, suc şi coajă de limetă până ce se obţine o spumă albă. Se dizolvă în ea gelatina.

Se scoate castronul din bain-marie şi se mai bate compoziţia până ce se răceşte. Se înglobează brânza.

Se bate frişca. Separat se bate albuşul, apoi se adau­gă 25 g zahăr şi se bate în continuare până ce compoziţia se întăreşte şi începe să strălucească.

In compoziţia de brânză de vaci se înglobează frişca şi apoi albuşul bătut.

Crema se aşază pe blat şi se lasă la frigider cel puţin 6 ore, dar cel mai bine peste noapte.

Se decojeşte fructul de mango şi se taie felii, respectiv bucăţi.

Se prăjesc într-o tigaie chipsurile de cocos şi se decorează tortul cu toate acestea.

Tort cu limeta

Tort_cu_limeta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.