Tort cu iaurt

Printeaza

Tort cu iaurt din: piscoturi de sampanie, zeama de compot, lamaie, coaja rasa de lamaie, frisca, iaurt, esenta de lamaie, zahar pudra si gelatina.

Ingrediente:Tort_cu_iaurt

  • 1 pachet piscoturi de sampanie
  • zeama de la un compot
  • 1 lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 ml iaurt
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • 1 cana cu zahar pudra
  • 2 pliculete gelatina

 

Mod de preparare:

Pui gelatina la înmuiat într-un pahar cu apă şi o laşi jumătate de oră, după care o dai la fiert. Baţi frişca lichidă şi o dai puţin la rece. Apoi mixezi frişca împreună cu za­hărul şi cu gelatina topită. La sfârşit încor­porezi esenţa de lămâie, sucul de lămâie, coaia rasă de lămâie şi Iaurtul.

Inmoi pişcoturile în zeamă de compot şi îmbraci cu ele forma de tort cu pereţi de­taşabili. Opreşti pişcoturi pentru acoperirea tortului. Umpli cu cremă. Aşezi prăjitura la rece pentru câteva ore sau de seara până dimineaţa, ca să se întărească. Scoţi prăjitura din formă, o aşezi pe un platou, garnisită cu şuviţe de coji de lă­mâie, o porţionezi şi o serveşti.

Tort cu iaurt

Tort_cu_iaurt

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.