Tort cu iaurt si afine

Printeaza

Tort cu iaurt si afine din: oua, zahar, faina, iaurt, zahar pudra, suc de afine, gelatina, ciocolata neagra, frisca.

Ingrediente:Tort_cu_iaurt_si_afine

pentru blat:

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina

pentru umplutura:

  • un kg iaurt
  • 150 g zahar pudra
  • 100 ml suc de afine
  • gelatina pentru un kg de produs

pentru finisaj:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se amestecă zahărul şi ouăle, se pun la bain-marie şi se încălzesc puţin. Apoi se iau de pe bain-marie şi se continuă mixarea până ce amestecul se răceşte şi îşi dublează volumul. Se adaugă făina cernută, se amestecă şi se toarnă într-o formă unsă cu un pic de unt şi tapetată cu făină. Se coace aproximativ 20 de minute şi apoi se scoate şi se lasă la răcit.

Pentru umplutură, se pregăteşte gelatina conform indicaţiilor de pe amba¬laj, iar iaurtul se amestecă bine cu sucul de afine şi zahărul. Apoi, se adaugă gelatina. Pentru finisaj, frişca se fierbe si se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi. Se amestecă până ce se topeşte ciocolata.

Pentru asamblare, peste blatul bine răcit se pune amestecul de iaurt şi apoi se toarnă glazura şi se nivelează cu un cuţit sau cu o spatulă. Se lasă la rece pentru 4-5 ore.

Tort cu iaurt si afine

Tort_cu_iaurt_si_afine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.