Tort cu halva şi fistic

Printeaza

Tort cu halva şi fistic din: faina, zahar, oua, unt, halva, suc de portocale, vanilie, praf de copt, sare, miere, fistic, ciocolata neagra, frisca lichida, fulgi de migdale.

Ingrediente:Tort_cu_halva_si_fistic

pentru blat:

  • 375 g faina
  • 225 g zahar
  • 4 oua
  • 250 g unt
  • 150 halva
  • 100 ml suc de portocale
  • o fiola vanilie
  • un plic praf de copt
  • 1/2 lingurita sare

pentru umplutura:

  • 200 g halva
  • 2 linguri miere
  • 100 g fistic
  • pentru decor:
  • 150 g ciocolata negra
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g fistic
  • 100 g fulgi de migdale

pentru tava:

  • unt
  • faina

 

Mod de preparare:

Pentru blat, toate ingredientele în afară de halva se pun în bolul mixerului.După ce toate sunt bine amestecate în jur de 5 minute, se adaugă halvaua fărâmiţată cu furculiţa. Se amestecă bine si se toarnă în tava unsă si tapetată cu făină. Se coace 40 de minute. Apoi, se lasă la răcit si se taie în două.

Pentru umplutură, la bain-marie se pune halvaua fărâmiţată si mierea si se amestecă să se lichefieze. Se amestecă cu fistic mărunţit şi se toarnă imediat pe una dintre cele două părţi ale blatului.

Pentru decor, într-un bol se pune ciocolata ruptă şi se toarnă peste ea friscă fierbinte. Se amestecă până se topeşte Si se toarnă peste tort. Se lasă să se întărească, se dă la rece pentru 2 ore si se serveşte presărat cu fistic si migdale.

Tort cu halva şi fistic

Tort_cu_halva_si_fistic

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.