Tort cu glazura de ciocolata

Printeaza

Tort cu glazura de ciocolata din:  oua, zahar, faina, praf de copt, sare, unt, lapte, ou, amidon, zahar vanilinat, frisca, fructe, ciocolata.

Ingrediente:Tort_cu_glazura_de_ciocolata

pentru blat:

  • 4 oua
  • 125 g zahar
  • 125 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare

pentru umplutura:

  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 250 ml lapte
  • un ou
  • 35 g amidon
  • 50 g zahar
  • un plic zahar vanilinat

pentru decor:

  • un litru frisca lichida
  • fructe

pentru glazura de ciocolata:

  • 50 g ciocolata
  • 20 g unt
  • o lingura frisca batuta

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se amesteca faina si praful de copt, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Cand incepe sa se formeze spuma, se adauga zaharul si  se continuă baterea.

Se diminuează viteza mixerului şi se adaugă cele 4 gălbenuşuri odată, se amestecă si apoi se adaugă făina si praful de copt. Se omogenizează si se toarnă imediat în forma de copt.

Se dă la cuptor 20 de minute şi apoi se lasă să se răcească în tavă.

Pentru cremă, se pun într-o crăticioară laptele, zahărul, oul, vanilia şi amidonul. Se amestecă bine cu telul si se pun la foc mic, amestecând încontinuu.

După ce a devenit groasă crema, se trage de pe foc, se adaugă unutul, se amestecă şi se dă la frigider pentru două ore.

Se taie blatul, se umple cu cremă şi apoi se acoperă cu frişca bătută rece.

Pentru glazura de ciocolată, se topesc ciocolata si untul şi după aceea se adaugă frişca.

Cu aceasta se decorează tortul, după imaginaţie. Se dă la rece pentru 12 ore.

Tort cu glazura de ciocolata

Tort_cu_glazura_de_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.