Tort cu fructe

Printeaza

Tort cu fructe

Tort cu fructe

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • două ouă
  • 200 g zahăr tos
  • 450 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • zahăr vanilinat
  • 10 g drojdie
  • un kg mere
  • un borcan de compot de piersici
  • un borcan de compot de pere
  • cireşe confiate
  • coacăze roşii
  • sare
  • un plic cremă de vanilie

Preparare:

Merele se spala, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se calesc cu 100 g zahar tos. Drojdia se dizolva cu putin lapte cald, se adauga o lingurita de zahar tos si faina cat sa se formeze un aluat curgator.

Se lasă la dospit, se amestecă bine cu restul de lapte dulce, 70 g zahăr, patru pliculeţe cu zahăr vanilinat, un praf de sare, uleiul şi ouăle. Se adaugă făina şii se frământă până când rezulltă un aluat potrivit de tare.

Se lasă la crescut timp de 30 de minute, se împarte în trei bucăţi, li se dă formă rotundă şi se coc într-o tavă unsă cu ulei. Se scot, se lasă la răcit, se pun pe un platou şi pe fiecare foaie se pun mere călite.

Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se amestecă bine cu fructe din compot tăiate cubuleţe şi scurse de suc. Se unge ultimul blat cu cremă, se decorează cu fructele din compot, cireşe şi coacăze.

Tort cu fructe

Tort cu fructe.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Eu am facut tortul asta doar cu compot de pere si a iesit foarte bun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.