Tort cu fructe şi frişca

Printeaza

Tort cu fructe şi frişca

Ingrediente:Tort cu fructe şi frişca

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr (150 g)
  • 6 linguri făină (150 g)
  • 1 lingură zeamă de lămiie şi coajă rasă
  • vanilie
  • 750 g fructe (căpşuni, cireşe, vişine, caise)
  • 5 linguri rom
  • 1 kg frişcă bătută

 

Mod de preparare:

Se face un blat de pandişpan obişnuit. Cind este rece se taie în trei foi. Fructele se curăţă de simburi sau de coajă şi se taie felii.

Se presară cu zahărul şi se stropesc cu romul (se lasă astfel 1 oră). Se aşază prima foaie pe platou şi deasupra 1/2 din fructe cu o parte din siropul lăsat şi cu care se stropeşte foaia.

Peste fructe se pune un strat de frişcă de 2 cm apoi foaia a doua şi se procedează la fel şi cu ultima foaie peste care se presară 1/2 din fructe.

Se ornează cu restul de frişcă cu cornetul cu şpriţ crestat la ca­păt. Se dă 3- 4 ore la frigider.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.