Tort cu fructe si blat de nuci
PrinteazaTort cu fructe si blat de nuci din: nuca, zahar, apa, cacao, oua, portocale, compot, frisca, gelatina.
- 3 căni nucă măcinată
- 1 şi 1/2 cană zahăr
- 1 şi 1/2 cană cu apă
- 3 linguri cacao
- 8 ouă
- 1 fiolă esenţă de rom şi una de vanilie
- 1 kg portocale
- 1 cutie compot de ananas
- 1/2 kg frişcă
- 1 pliculeţ gelatină transparentă
Mod preparare blat:
Intr-o cratiţă pui la fiert nuca, zahărul şi apa şi le laşi să fiarbă până ce compoziţia devine o pastă groasă, ca o mămăligă. O dai deoparte şi o laşi să se răcească şi după aceea îi adaugi cacaua şi gălbenuşurile.
Baţi albuşurile spumă şi le adaugi împreună cu esenţele în compoziţia de nuci. Ungi o formă de tort (sau o cratiţă) cu ulei, o tapetezi cu hârtie şi răstorni compoziţia de blat. Laşi la cuptor circa 20-25 de minute până ce prinde crustă deasupra.
Copt, îl răstorni pe platou, îl însiropezi cu zeama de la compotul de ananas, aşezi fructele şi peste ele gelatina pregătită cum scrie pe plic. Ultima operaţiune este aceea a omării cu frişcă, pentru care te invit să-ţi foloseşti din plin fantezia!
Tort cu fructe si blat de nuci
Poftă bună!