Tort cu fructe si blat de nuci

Printeaza

Tort cu fructe si blat de nuci din: nuca, zahar, apa, cacao, oua, portocale, compot, frisca, gelatina.

Ingrediente:Tort cu fructe si blat de nuci

  • 3 căni nucă măcinată
  • 1 şi 1/2 cană zahăr
  • 1 şi 1/2 cană cu apă
  • 3 linguri cacao
  • 8 ouă
  • 1 fiolă esenţă de rom şi una de vanilie
  • 1 kg portocale
  • 1 cutie compot de ananas
  • 1/2 kg frişcă
  • 1 pliculeţ gelatină transparentă

 

Mod preparare blat:

Intr-o cratiţă pui la fiert nuca, zahărul şi apa şi le laşi să fiarbă până ce compoziţia devine o pastă groasă, ca o mămăligă. O dai deoparte şi o laşi să se răcească şi după aceea îi adaugi cacaua şi gălbenuşurile.

Baţi albu­şurile spumă şi le adaugi împreună cu esenţele în compoziţia de nuci. Ungi o formă de tort (sau o cratiţă) cu ulei, o tapetezi cu hârtie şi răstorni compoziţia de blat. Laşi la cuptor circa 20-25 de minute până ce prinde crustă deasupra.

Copt, îl răstorni pe platou, îl însiropezi cu zeama de la compotul de ananas, aşezi fructele şi peste ele gelati­na pregătită cum scrie pe plic. Ultima ope­raţiune este aceea a omării cu frişcă, pentru care te invit să-ţi foloseşti din plin fantezia!

Tort cu fructe si blat de nuci

Tort cu fructe si blat de nuci

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.