Tort cu fructe roşii de pădure

Printeaza

Tort cu fructe roşii de pădure: biscuiti digestivi, zahar, unt, branza, smantana, gelatina, sare, fructe de padure, zahar brun, zahar vanilat, frunze de menta.

Ingrediente blat:Tort_cu_fructe_rosii_de_padure

  • 10 biscuiţi digestivi
  • 25 g zahăr
  • 90 g unt moale

Ingrediente umplutură:

  • 450 g brânză cremoasă
  • 150 g zahăr
  • 200 ml smântână grasă
  • 200 ml smântână lichidă pentru frişcă
  • 1 foaie de gelatină dizolvată în 3 linguri de apă
  • 1 praf de sare

Ingrediente toppingul de fructe de pădure:

  • 1400 g mix fructe de pădure (proaspete sau congelate)
  • 150 g zahăr brun
  • 2 linguri apă
  • 1 pliculeţ zahăr vanilinat
  • 2 foi de gelatină
  • frunze de mentă proaspătă (pentru decor)

 

Mod de preparare:

Pentru blat, fărâmiţezi biscuiţii sau îi treci prin maşina de tocat. Amesteci biscuiţii cu zahărul şi untul topit până se formează un aluat consistent, pe care îl aşezi într-o formă rotundă (detaşabilă) tapetată cu folie de aluminiu.

Tasezi bine aluatul cu dosul unei linguri pentru a fi cât mai compact, fără bule de aer. Aşezi forma în frigider până prepari umplutura şi toppingul.

Mixezi brânza cu zahărul şi un praf de sare, adaugi gelatina dizolvată în prealabil în apă, încălzită pe foc până la lichefiere şi apoi strecurată. Amesteci bine.

Separat, baţi smântână pentru frişcă până se întăreşte, o amesteci delicat cu smântână grasă, după care amesteci totul cu compoziţia de brânză cremoasă.

Torni compoziţia de brânză peste blatul de biscuiti, uniformizezi suprafaţa cremei, apoi aşezi forhna din nou în frigider, până prepari toppingul.

Amesteci fructele cu zahărul şi zahărul vanilinat, adaugi 2 linguri de apă şi le laşi să fiarbă, la foc iute, fără să le amesteci, ci doar să mişti cratita, pentru ca fructele să se păstreze cât mai întregi. Când siropul se încheagă, iei cratifa de pe foc şi laşi compo­ziţia să se răcească. Când este doar călduta, adaugi gelatina dizolvată, în prealabil în apă şi apoi strecurată. Amesteci uşor.

Detaşezi pereţii formei de tort, aşezi tortul pe un platou special pentru prezentare şi torni peste el toppingul de fructe.

Il decorezi cu frunze verzi de mentă proaspătă. Laşi tor­tul la rece circa 2-3 ore pentru a se întări bine toppingul. In momentul servirii îl porţionezi.

Tort cu fructe roşii de pădure

Tort_cu_fructe_rosii_de_padure

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.