Tort cu fructe, mascarpone si nuci

Printeaza

Tort cu fructe, mascarpone si nuci din: zahăr, făină, nuci, zahăr vanilat, mascarpone, frisca naturala, oua, zahăr pudră, sirop de căpşune, căpşuni, fragi, piersici, vişine, ananas, bomboane colorat.

Tort_cu_fructe_mascarpone_si_nuci

Ingrediente:

  • 10 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 6 linguri nuci măcinate
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • formă de tort, tapetată cu hârtie de copt

Pentru cremă:

  • 400 g mascarpone
  • 300 ml frişcă naturală
  • 4 gălbenuşuri
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 200 g zahăr pudră
  • 20 ml sirop de căpşune

Pentru ornare:

  • căpşuni, fragi, piersici, vişine, ananas, bomboane colorate

Mod de preparare:

Separi ouăle. Baţi spumă albuşurile, iar când bezeaua este gata, adaugi gălbenuşurile unul câte unul, zahărul vanilat, nuca măcinată şi, la sfârşit, fă­ina cernută.

Amesteci uşor, să nu se lase sau să nu se formeze cocoloaşe. Torni compoziţia în formă şi o dai la cuptor timp de 40 de minute, la foc mediu.

Sepa­rat, pui 4 gălbenuşuri într-un bol, presari un praf de sare şi ames­teci cu zahărul pudră, până obţii o cremă fină. Amesteci crema de gălbenuşuri cu crema mascarpo­ne şi cu zahărul vanilat.

Impărţi compoziţia în două. Jumătate din frişcă o amesteci cu jumătate din crema mascarpone şi cu siropul de căpşune, iar cealaltă jumătate cu restul de cremă mascarpone.

După ce blatul s-a copt, îl tai în două foi, îl umpli cu cremă şi îl or­nezi sub formă de faţă de clovn sau după preferinţă. Dai la rece 2-3 ore, apoi îl poţi servi.

Tort cu fructe, mascarpone si nuci

Tort_cu_fructe_mascarpone_si_nuci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.