Tort cu fructe de padure, migdale si fistic

Printeaza

Tort cu fructe de padure, migdale si fistic

Tort cu fructe de padure, migdale si fistic

Ingrediente:

  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • 200 g unt
  • 160 g zahar
  • 2 oua
  • 3 linguri de faina
  • 100 migdale macinate
  • 2 lingurite praf de copt
  • 60 g samburi de fistic
  • 100 g stafide
  • 200 g malai grisat
  • maduva de la 2 batoane de vanilie
  • 3 linguri Amaretto sau 4 picaturi esenta de migdale
  • 200 g fructe de padure amestecate
  • 150 ml frisca
  • menta
  • 2 linguri zahar pudra

 

Mod de preparare:

Spălaţi lămâia şi portocala cu apă fierbinte, uscaţi-le pe un şervet de bucătărie, apoi curăţaţi-le coaja. Stoarceţi portocala. Bateţi untul cu 150 g zahăr până obţineţi un amestec cremos.

Incorporaţi ouăle. Amestecaţi făina, migdalele şi praful de copt şi adăugaţi-le în amestecul cu unt, ouă, zahăr. Incingeţi cuptorul la 180°C. Adăugaţi în amestecul cu ou fisticul, lămâie şi portocală, precum şi lichiorul şi esenţa de migdale.

Frământaţi totul într-un aluat omogen. Tapetaţi cu hârtie pentru copt o formă de tartă (0,24 cm), turnaţi aluatul şi coaceţi-l 40-45 de mi­nute. Pregătiţi fructele.

Bateţi frişca împreună cu 10 g de zahăr şi turnaţi-o peste prăjitură. Presăraţi fructele de pădure, ornaţi cu mentă şi zahăr pudră.

Tort cu fructe de padure, migdale si fistic

Tort_cu_fructe_de_padure_migdale_si_fistic1.jpg Tort_cu_fructe_de_padure_migdale_si_fistic2.jpg Tort_cu_fructe_de_padure_migdale_si_fistic3.jpg  Tort_cu_fructe_de_padure_migdale_si_fistic4.jpg Tort_cu_fructe_de_padure_migdale_si_fistic5.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.