Tort cu frişcă si fructe

Printeaza

Tort cu frişcă si fructe

Ingrediente:Tort cu frişcă si fructe

  • 400 g pişcoturi
  • 500 ml frişcă
  • 3 linguriţe gelatină alimentară ganule
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 ou
  • 6 linguri zahăr
  • 250 ml lapte
  • 1 lingură rasă cu făină
  • portocale
  • 2 kiwi
  • 1 cutie compot de ananas

 

Mod de preparare:

Dizolvi gelatina într-o ceaşcă de apă rece (cât să o acopere). Separat, fierbi pe aburi gălbenuşurile, oul, făina, zahărul şi laptele şi când compo­ziţia începe să se îngroaşe adaugi gelatina şi mai laşi puţin pe foc până ce ajunge de consistenţa unei smântâni.

O laşi să se răcească, apoi o amesteci cu frişca bătută. Tapetezi o cratiţă de 3 l cu o folie de celofan ud, aranjezi cât mai frumos felii de portocale şi kiwi.

Pui apoi, cu grijă, o parte din crema cu frişcă, jumătate din pişcoturi înmuiate în siropul de la compotul de ananas, o parte din crema cu frişcă, câteva fructe tăiate cubuleţe şi din nou pişcoturi însiropate.

Acoperi pişcoturile cu crema rămasă, pui un capac pe cratiţă şi ţii tortul la rece 5-6 ore. îl răstomi apoi pe o farfurie întinsă şi iei celofanul de pe tort şi e gata decorat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.