Tort cu fistic si ciocolata

Printeaza

Tort cu fistic si ciocolata din: oua, zahar pudra, ciocolata neagra, faina, praf de copt, ulei, lapte, cacao, budinca de fistic, gelatina, frisca, fistic, ciocolata, menta.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Tort_cu_fistic_si_ciocolata

blat:

  • 2 oua
  • 220 g zahar pudra
  • 70 g ciocolata neagra
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri cacao

crema:

  • 2 1/2 plicuri praf de budinca de fistic
  • 850 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 6 foi gelatina
  • 200 ml frisca

in plus:

  • 200 g frisca
  • 80 g fistic
  • piese decorative din ciocolata
  • cateva frunze de menta

 

Mod de preparare:

Se separă ouăle. Gălbenuşurile se bat cu zahăr şi 1 lingură de apă. Se tapetează forma de tort cu hârtie de copt. Se topeşte ciocolata la bain-marie, amestecând cu grijă (dacă o picătură de apă din vasul mare ajunge în ciocolată, aceasta se va tăia). Se lasă să se răcească ciocolata topită.

Se bat albuşurile. Se înglobează în compoziţia de gălbenuş făina amestecată cu praf de copt; se adaugă ulei şi lapte şi se frământă aluatul. Se încinge cuptorul la 170 C. Se înglobează în aluat cacao, albuş bătut şi ciocolată; se toarnă în formă şi se coace 40 min. Se lasă să se răcească blatul şi se taie pe 3 niveluri.

Se prepară crema de fistic: se dizolvă praful de budincă în lapte şi se fierbe budinca, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se acoperă cu folie şi se lasă să se răcească, amestecând, din când în când. Se înmoaie gelatina în apă rece şi se dizolvă la bain-marie.

Se înglobează apoi în 30 ml de frişcă. Restul de frişcă se bate. Se înglobează o lingură de frişcă bătută în amestecul cu gelatină, iar restul de frişcă bătută se încorporează în budincă. Apoi se înglobează în budincă şi amestecul de gelatină.

Se umplu blaturile cu cremă de fistic. Se presară fistic şi se dă tortul la frigider. înainte de servire se scoate tortul din frigider şi se decorează cu frişcă, fistic, ciocolată şi mentă.

Tort cu fistic si ciocolata

Tort_cu_fistic_si_ciocolata

Pofta buna!

Poate iti place si:

Tort_de_bezea_cu_capsune_si_fistic

Tort de bezea cu căpşune şi fistic

Tort de bezea cu căpşune şi fistic din: albusuri, zahar tos, amidon, otet alb, colorant alimentar verde, fistic, frisca, zahar pudra, capsune. Ingrediente: 6 albusuri 375 g zahar tos 1 lingurita amidon 1 lingurita otet alb cateva picaturi de colorant alimentar verde 100 g fistic, tocat pentru umplutura: 300 ml frisca lichida 2 linguri zahar […]

Tort_cu_halva_si_fistic

Tort cu halva şi fistic

Tort cu halva şi fistic din: faina, zahar, oua, unt, halva, suc de portocale, vanilie, praf de copt, sare, miere, fistic, ciocolata neagra, frisca lichida, fulgi de migdale. Ingrediente: pentru blat: 375 g faina 225 g zahar 4 oua 250 g unt 150 halva 100 ml suc de portocale o fiola vanilie un plic praf […]

rp_Tort_de_ciocolata_cu_fistic_si_smochine.jpg

Tort de ciocolata cu fistic si smochine

Tort de ciocolata cu fistic si smochine din: faina, zahar pudra, praf de copt, cacao, unt, zahar vanilat, galbenus, oua, branza de vaci, ciocolata, smantana, smochine si fistic. Ingrediente: pentru blat: 100 g faina 80 g zahar pudra 1 lingurita praf de copt 50 g cacao 100 g unt 1 pachet zahar vanilat 1 galbenus […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.