Tort cu crema si glazura de ciocolata

Printeaza

Tort cu crema si glazura de ciocolata din: faina, unt, zahar pudra, ou, apa, cacao, sare, branza de vaci, zahar, ou, ciocolata, coaja de lamaie, frisca lichida, ciocolata neagra, ciocolata alba.

Ingrediente pentru blat: Tort_cu_crema_si_glazura_de_ciocolata

  • 250 g făină
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 6 linguri apă
  • 3 linguri cacao
  • 1 vârf cuţit de sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 g brânză de vaci
  • 150 g zahăr
  • 1 ou
  • 150 g ciocolată
  • coaja de la 1 lămâie

Ingrediente pentru glazură:

  • 20 g unt
  • 200 g ciocolată
  • 200 gr frişcă lichidă
  • Ingrediente pentru decor:
  • fâşii de ciocolată neagră şi albă

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi untul ţinut la temperatura camerei cu zahărul până devine o cremă. Adaugi oul şi mixezi până se încorporează. Torni apa puţin câte puţin, amestecând continuu, apoi pui făina, cacaua şi sarea.

Aluatul moale şi lipicios pe care l-ai obţinut îl ţii la frigider 4-5 ore. Pentru cremă, freci brânza cu zahărul până devine pufoasă. Incorporezi ouăle treptat, apoi adaugi ciocolata tăiată bucăţi mici şi coaja de lămâie, amestecând până devine o masă omogenă.

Scoţi aluatul de la frigider, îl aşezi într-o tavă de tartă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 20 de minute. Apoi torni crema de brânză şi dai tava iar la cuptor încă 15-20 de minute.

Intre timp, pregăteşti glazura. Torni într-un vas, pe baie de aburi, frişca lichidă cu ciocolata. Amesteci până când se topeşte ciocolata, dai vasul la o parte de pe foc şi adaugi untul.

Omogenizezi bine şi, când ajunge la consistenţa unei smântâni groase, iar tarta e răcită, torni glazura şi o nivelezi. Decorezi, după gust, cu fâşiile de ciocolată neagră şi albă şi o dai la rece câteva ore.

Tort cu crema si glazura de ciocolata

Tort_cu_crema_si_glazura_de_ciocolata

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    Vreau si eu din tortul asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.