Tort cu crema si gem de zmeura

Printeaza

Tort cu crema si gem de zmeura

Blat:Tort cu crema si gem de zmeura

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8-10 linguri faina
  • 150 g nuca

 

Mod de preparare:

Se bat albusurile separat foarte bine, iar galbenusurile se freaca cu cele 8 linguri de zahar. Cand albusurile sunt bine batute se adauga galbenusurile frecate cu cele 8 linguri de zahar, iar apoi se adauga faina.

Nuca se coace la cuptor. Dupa ce s-a copt se sfarama cu o sticla si se adauga in compoztia de mai sus. Se unge tava (forma) cu ulei si se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia de mai sus.

Crema:

  • 1/2 l lapte
  • 1 plic cacao
  • zahar dupa gust
  • 4 linguri faina
  • 1-2 oua

 

Mod de preparare:

Se amesteca zaharul, cacaoa, faina, ouale foarte bine si se adauga laptele putin cate putin, sa nu se formeze cocoloase. Se pune la foc mic si se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Cand crema s-a ingrosat se da la rece.

Cand crema este mai rece se adauga un pachet de unt.Cand totul este gata crema se mixeaza cu mixerul si se da la rece. In crema rece se adauga eserta de rom. Blatul se insiropeaza cu sirop de zahar ars sau cu siropul de la un compot de ananas sau piersici.

Se taie blatul in doua sau trei parti. Se adauga un strat de crema peste prima parte, apoi un strat de gem de zmeura (sau gem de mure) peste partea a doua. Deasupra un strat de crema, apoi frisca.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.