Tort cu crema de vanilie si frisca

Printeaza

Tort cu crema de vanilie si frisca din: oua, faina, zahar, sare, zahar vanilat, lapte, galbenusuri, coaja de lamaie, coaja de mandarina, esenta de vanilie, foi de gelatina, frisca, nuca de cocos, boabe de cafea, frisca.

Ingrediente pentru blat:Tort_cu_crema_de_vanilie_si_frisca

  • 4 oua
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat

Ingrediente pentru crema:

  • 300 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • coaja rasa de la o lamaie si o mandarina
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 12 foi de gelatina
  • 800 ml frisca

Ingrediente pentru ornat:

  • nuca de cocos
  • boabe de cafea
  • 200 ml frisca
  • figurine „om de zapada” din bezea sau martipan

 

Mod de preparare:

Pregatesti blatul, separi ouale, iar albusurile le bati spuma cu zaharul si cu zaharul vanilat, apoi adaugi galbenusurile frecate cu un praf de sare, faina cernuta si amesteci usor. Torni compozitia intr-o tava tapetata cu faina.

Intinzi compozitia cu o spatula si dai la cuptor. Dupa ce s-a copt, acoperi cu un prosop de bucatarie, ca sa nu se intareasca.

Pregatesti crema, pui foile de gelatina sa se inmoaie in apa calda. Galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie si esenta de vanilie le amesteci cu laptele cald, apoi adaugi gelatina inmuiata si fierbi amestecul. Lasi crema la rece si, intre timp, bati frisca.

Amesteci apoi crema rece cu frisca, cu ajutorul unui tel. Tai blatul in două foi egale. Peste prima foaie pui crema de vanilie, acoperi cu cealalta foaie de blat si lasi la rece 2-3 ore. Inainte de a servi, ornezi tortul cu frisca, boabe de cafea, nuca de cocos si figurine.

Tort cu crema de vanilie si frisca

Tort_cu_crema_de_vanilie_si_frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.