Tort cu crema de gutui si iaurt

Printeaza

Tort cu crema de gutui si iaurt

Tort cu crema de gutui si iaurt din: piscoturi, gelatina, unt, gutui, branza de vaci, iaurt, zahar, lamaie, frisca, nuca, struguri.

Ingrediente :

  • 150 g pişcoturi tari
  • 10 foi gelatină
  • 125 g unt
  • 700 g gutui (curăţate de coajă şi sâmburi)
  • 400 g brânză de vaci
  • 500 g iaurt
  • 125 g zahăr
  • 4 linguri suc de lămâie
  • 300 ml frişcă
  • 2 albuşuri
  • 30 g nucă pisată
  • boabe de struguri

 

Mod de preparare:

Fărâmiţezi pişcoturile şi le amesteci cu untul topit. Amestecul îl pui într-o formă specială de tort (cu inel, diametru 24 cm) unsă cu margarină sau unt.

Pui forma la rece aproximativ 2 ore. In acest timp pregăteşti crema. Fierbi gutuile în apă cu zahăr, le laşi să se răcească într- o strecurătoare, apoi le faci un piure pe care îl stropeşti cu zeamă de lămâie. Inmoi gelatina în apă rece, apoi amesteci gelati­na dizolvată cu suc de lămâie rămas şi 1/2 din piureul de gutui.

Freci iaurtul cu brânza şi zahărul, adaugi piureul de gutui cu gelat­ină şi dai la rece pentru 1/2 oră. Baţi spumă 200 ml frişcă cu albuşurile şi adau­gi totul în cremă. Torni apoi crema obţinută peste blatul din formă, înţepi cu furculiţa, apoi întinzi piureul de gutui rămas.

A doua zi înlături inelul din jurul formei tortului. Baţi frişca rămasă, ornezi tortul cu frişca şi cu nuca pisată.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. A facut cineva tortul asta, intreb ca sa stiu ce gust are crema de gutui, n-am facut niciodata si eram curioasa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.