Tort cu crema de cacao si rom

Printeaza

Tort cu crema de cacao si rom din: oua, amidon, faina, praf de copt, zahar, ulei, rom, nuca de cocos, lamaie, sare, margarina, coniac, frisca.

Ingrediente pentru blat:Tort cu crema de cacao si rom

  • 4 oua
  • 100 g amidon
  • 240 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g zahar
  • 50 g ulei
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 fiola de rom
  • 100 g nuca de cocos
  • 1 lingurita lamaie rasa
  • un praf de sare

Ingrediente pentru crema:

  • 1 pachet margarina
  • 1 galbenus
  • 200 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 2 fiole de rom
  • 5 linguri apa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura coniac
  • frisca pentru ornat

Mod de preparare:

Bati ouale cu zaharul si adaugi, pe rand, restul ingredientelor. Pui faina si amidonul alternativ cu nuca de cocos. Dai la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade, timp de 40 minute. Pui compozitia intr-o tava de tort tapetata cu hartie. Lasi la racit si se taie apoi tortul in trei parti.

Pregatesti crema, amesteci zaharul cu cacaua, inmoi compozitia cu apa si pui la fiert. Cand zaharul este topit, dai compozitia la rece. Amesteci aceasta compozitie cu margarina frecata spuma si adaugi romul si coniacul. Mixezi si adaugi un galbenus de ou.

Crema va iesi foarte fina si lucioasa. Insiropezi fiecare blat, pui crema si ornezi cu frisca.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Dida Georgescu

    Bun, bun tortul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.